Здравейте,
Аз имам дружество с подобна дейност - с тази разлика, че клиентите са ФЛ от USA или други страни извън EU, а доставките се извършват от братския китайски народ директно до клиента. Аз процедирам по следния начин и искрено се надявам да съм права - Разпечатвам си Справка за всички продажби за месеца от сайта и въз основа на нея си създавам Протокол за месечни продажби с обща сума, като основание за неначисляване на ДДД записвам чл. 17, ал. 1 от ЗДДС - т.е. мястото е някъде извън БГ - там някъде по света се намира при прехвърляне на собствеността. В Дневника на продажбите тази продажба я записвам като доставка по чл. 69, ал. 2, т. 1
Моето притеснение е за осчетоводяването на разхода за покупката на стоката, защото за нея нямам първичен счетоводен документ. Използвам справки от сайта и най-вече платежните документи за плащане от PayPal или разплащателната сметка.
Ще ми е полезно да чуя и други практики, защото явно този вид търговия става все по-разпространена !


Аз правя същото от скоро и искам да ви попитам дали досега сте имали някакви проблеми с този начин на осчетоводяване?

Опитах се да изискам фактури от китайските доставчици, знаейки предварително че е обречена кауза :-) изненадващо е колко малко информация се намира в интернет по този въпрос.